SOCIALE LEVENSVAARDIGHEDEN

We doen dit in samenwerking met een voormalige Jeugd met een Opdrachter Joe White. Hij was de eerste persoon, die we hier in Durban ontmoet hebben zevenenhalf jaar geleden. Zijn organisatie heet: The World Changers Academy. Zij hebben programma's op scholen en in de Township voor mensen, die hun middelbare school hebben afgemaakt. Ze hebben voor de jeugd een cursus Sociale Vaardigheden.

Ze maken mensen klaar voor de maatschappij. Wij hebben op vrijdag een oproep gedaan in de kerk en er kwamen op maandag 120 jongelui. Er wordt 6 weken lesgegeven in ons projekt, dan gaan ze 2 weken naar Mr Price om stage te lopen en krijgen daar ook les. en dan komen ze weer 2 weken bij ons. Mr Price werkt samen met de World Changers Academie om goed personeel te krijgen. In Zuid-Afrika moet 80% van het personeel zwart zijn. Mr Price heeft 3 soorten winkels in heel Zuid-Afrika: Mr Price kleding, Mr Price Sport en Mr Price meubels. Zij openen op dit moment veel nieuwe winkels.

We hebben vorig jaar de eerste cursus gedaan, en dit jaar vier cursussen, steeds met 60 deelnemers. In totaal 300 Mensen, die een kans op een baan kregen. Ook onze vrijwilligers hebben meegedaan in de eerste cursus, niet om een baan te krijgen, maar om wat te leren. Het is dan een drukte van jawelste in het projekt, maar we genieten ervan, al die jongelui, die weer wat zelfvertrouwen en hoop krijgen. Uiteindelijk hebben 30% van de mensen een baan gekregen. Geweldig toch!

We hebben 40 jonge mensen geholpen met een studiebeurs. We hebben de beurzen gekregen via Ubuntu Community Chest in Durban, die ons op allerlei manieren in dit soort dingen ondersteunt.

Dit jaar was er naast de Life Skill Courses ook een leidersschapstraining.

Een van de grootste noden in de Township Mpumalanga is werkeloosheid. Wij willen graag zien, dat jonge mensen een toekomst hebben.