DE MOEDER VAN DESTINY

Ik ben Vusisiswe en ik wil graag vertellen hoe mijn leven is veranderd door naar de kerk "House of Prayer" en het project "Children Of Destiny At Home" (CODAH) in Mpumalanga Township te komen.

Het is nu 2 jaar geleden dat ik ontdekte dat ik zwanger was. Ik woonde samen met mijn vriend en toen ik vertelde dat ik zwanger was verliet hij me en zei dat hij de vader niet was. Ik was helemaal in paniek en ging naar mijn buurvrouw. Zij nodigde me uit om mee naar de kerk te gaan. Die ochtend werd er gesproken over: Slachtoffer zijn is een keus. Na de dienst ging ik met het team praten over mijn situatie en nam de beslissing geen slachtoffer te zijn. Toen wist ik al dat het een meisje was en besloot haar Destiny te noemen. Zoeloe's geven hun kinderen namen met een betekenis. Ik leerde daar dat woorden kracht hebben en dat het goed zou zijn om destiny (bestemming) over mij en mijn kind uit te spreken. Ik geloof dat wij geboren worden met een bestemming.

Mijn hele leven veranderde die ochtend. Ik werd christen en realiseerde me dat het goed was dat mijn vriend me had verlaten, want hij mishandelde me regelmatig. Ik was heel erg bezorgd hoe ik voor mijn baby en mezelf kon zorgen. Het team begon me te helpen mijn papieren in orde te krijgen, zodat ik een kleine uitkering kon krijgen voor mijn baby. Zij hielpen mij een Life Skill Course te doen om een baan te krijgen of te gaan studeren en nu studeer ik nu voor Sociaal werkster met een studiebeurs.

Het gaat heel goed met ons. Ik geloof nu heel zeker, dat woorden kracht hebben. Iedere dag spreken we Destiny over ons uit. We zijn geboren met een bestemming. Het grappige is dat iedereen in de kerk mij niet meer Vusisiswe noemt, maar de moeder van Destiny.

Ik dank God en het team van Children Of Destiny At Home voor wat ze voor ons gedaan hebben. Zij hebben me niet een vis gegeven, maar leerden me te vissen.